Week 3/2014

Hej mitt vinterland! (Ja, för visst har ni väl fått vinter hemma i Sverige vid det här laget?)
Här sitter jag med bara ben och armar och svettas och väntar på att bli hämtad för att åka till jobbet (och få gömma mig undan solen och hettan inomhus med AirCon – kontraster, kontraster!)

Hoppas att ni hade en riktigt härlig vecka och helg och att ni känner att måndagsmorgonen börjar extra bra eftersom att ni nu får mitt sällskap i sängen, vid frukosten eller på toaletten (…okej, den tanken kändes bara konstig, men många läser ju faktiskt bloggar på mobilen när de…. äh, jag lägger ner!)

Min vecka passerade i ett rasande tempo och innan jag visste ordet av är det alltså måndag igen. Måndag som innebär jobb, precis som förra måndagen. I veckan som var gjorde jag totalt 38 arbetstimmar utspritt på 6 dagar, fördelat mellan butik och kontor. Eftersom att ni är ett par stycken som frågat vad jag har för mig när jag jobbar så kommer här förklaringen: står jag i butik så assisterar jag kunder, tar betalt, hänger om och packar upp varor (surprise, surprise!) Jag har också hand om butikens sociala medier så jag fotograferar en del till Instagram och Facebook. (Följ oss om ni är nyfikna, @lailanoosa) Lite såhär kan det se ut då:

hannaberkesi_blogg_w3_9 hannaberkesi_blogg_w3_7

När jag är på kontoret så ägnar jag mig främst åt frågor relaterade till kommunikation och marknadsföring. Jag har gjort om hela butikens grafiska profil (ny logotyp, nya skyltar, visitkort, bärkassar osv. osv.) och väntar nu på att få allt levererat så att jag kan rulla ut det och få visa upp resultatet. Steg 2 är nu att göra om samma resa fast för B2B-delen av företaget. (Vi importerar drygt 10 varumärken från runt om i Europa och säljer till ca 200 butiker i Australien) Så det är mycket varumärkesarbete, skapa inbjudningar och banners och kontorsmaterial och allt annat mellan himmel och jord. I februari kommer jag dessutom befinna mig ute i landet och modella våra kläder för kunderna, då jag ska följa med ut på säljresor – så det blir skoj!

Nog om jobbet… veckan bjöd också på härligt umgänge med goda vänner. Allt ifrån pizza, te, cocktails och bergsbestigning hanns med. Det är härligt att man ändå hinner göra så mycket på kvällarna, då spelar det ingen roll att det blir mycket jobb. (Får tacka det fina vädret, det gör att energin är på topp även efter 8 långa arbetstimmar)

Som vanligt kommer här en liten bild-drop från kvällsaktiviteterna:

hannaberkesi_blogg_w3_10 hannaberkesi_blogg_w3_4 hannaberkesi_blogg_w3_5 hannaberkesi_blogg_w3_11 hannaberkesi_blogg_w3_6

I lördags stod 30-årsfirande på agendan och det blev en storslagen kväll med fin middag på restaurang med havsutsikt, bar-hoppande på huvudgatan och avslutningsvis dans på nattklubb. Klockan 3.30 ramlade jag in genom min dörr och det var tacksamt att ha söndagen ledig och då få kunna fokusera på brännan och att ta igen sömn.

hannaberkesi_blogg_w3_2 hannaberkesi_blogg_w3_8

Nu är det dags att ta tag i nästkommande sju dagar, det blir fem kontorsdagar och helledig helg (hurra!) och på söndag firar vi dessutom Australia Day, så jag hoppas kunna färga bloggen blå, röd och vit nästa vecka!

Ta hand om er,
H

Posted on 19 January, 2014 in ALLMÄNT, AUSTRALIEN

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top