Uppföljning: Cultural Care suger…

Hej på er,

Känner att det är hög (!!!) tid att jag gör en återkoppling till det här inlägget, nu är det nämligen drygt sex veckor sedan jag avbröt mitt amerikanska äventyr och återvände till Sverige. Den korta anledningen till varför jag åkte och sedan kom hem (så att mina nya läsare, som inte orkar läsa det jättelånga ovan länkade inlägget, ändå förstår vad detta handlar om) var att jag åkte med Cultural Care som au pair, hamnade hos en familj i Boston som visade sig ha ljugit i sin ansökan och inte var vad de utgett sig vara på pappret (båda barnen hade bokstavskombinationer, det visste jag inte om och det var förstås väldigt svårt att ta hand om). CCAP misslyckades sedan med att hitta en ny familj åt mig och betedde sig dessutom väldigt dåligt under tidens gång när de letade efter en ny familj åt mig.

När jag kom hem var jag väldigt upprörd och tog kontakt med det svenska kontoret. De försökte bemöta mina synpunkter men ägnade sig väl egentligen mest åt att prata runt omrking allting (de ville aldrig erkänna att de gjort något fel, och de har det inte gjort idag heller). Eftersom att jag inte nöjde mig med deras svar slutade det till sist med att Cultural Care uppmanade mig att ta mitt fall till ARN (Allmäna Reklamations Nämnden).

Då jag i samma veva som allt detta pågick började jobba på hemmaplan bestämde jag mig för att jag hellre ville lägga min tid på att fokusera här och nu. Att ta ett fall till ARN misstänkte jag skulle ta lång tid, dessutom vet jag att det skulle bli jag mot flera (eftersom att Cultural Care har folk både på amerikanska kontoret och svenska kontoret som skulle “vittna” emot mig) och jag kände att det alltså inte var värt det.

Drygt en månad efter att jag kom hem kom även min kära Boston-kompanjon (som åkte till USA samtidigt som mig, också via Cultural Care) hem. Hennes historia är förstås inte precis samma som min, men kontentan är dessvärre ganska snarlik: CCAP är inga fenor på att behandla sina au pairer bra. Tyvärr.

Innan jag åkte signade jag upp mig för en försäkring (…förstås! Alla vet ju hur dyrt det är med läkarvård i USA om något skulle hända). Den här försäkringen tyckte jag förstås att jag skulle få tillbaka pengar för när jag kom hem. Tror ni att jag fick det?! NEJ. Tydligen är det såhär: När klockan slår 00.01 på din första dag i USA så är försäkringen för de 12 första månaderna “förbrukad” – dvs. du får inte tillbaka några pengar för dina 12 månader, även om du åker hem dagen efter. Den 13 månaden (Tilläggsförsäkring) kan man däremot få tillbaka eftersom att den ligger utanför 12månaders-paketet, DOCK får man inte tillbaka så mycket som står specat att man betalat på fakturan eftersom att hela rabatten på totalpaketet (om man köper 12 månader + tilläggsmånad) dras av på utbetalningen för 13 månaden. Du får alltså bara tillbaka 400 kr.

Inte heller fick jag tillbaka programavgiften jag betalat in till CCAP. Detta TROTS att det är deras fel att jag inte fick någon ny familj. Alltså: Jag betalade drygt 10 000 kr för att åka med CCAP och fick tillbaka 400 kr. (Att jag sedan dessutom betalade mer än det dubbla för att plugga på Harvard och inte fick tillbaka alla pengar för det heller är en annan historia).

Vad vill jag då säga med det här? (Jag har ju faktiskt lagt ner mitt fall och valt att gå vidare) JO!: OM ni tänker åka med Cultural Care (vilket jag egentligen vill avråda er ifrån att göra från första början) var väl medvetna om försäkrings-biten. Det är nästan så att jag rekommenderar att inte ta någon försäkring eftersom att jag vet hur många som får komma hem igen och då får man ju inga pengar tillbaka på försäkringen heller. Är ni med mig?!

Hur som haver, jag ska gå vidare nu (kommer säkert skriva en herrans massa om hur mycket jag saknar USA och kan nästan lova att det kommer bli en och annan “visste du att… i USA…” men vad gäller Cultural Care så har jag lagt ner det) Har under min tid kommit i kontakt med många som har liknande historier som mig och tycker så synd om alla er som fått uppleva allt det negativa. Önskar att ni slapp! Och jag hoppas att ni som sitter och funderar på att åka tänker en och två gånger extra. Det är en stor risk man tar när man åker iväg (det finns förstås fall där det blir jättebra också!)

Fortsätt gärna höra av er till mig och har ni frågor, ställ dem.
Och snälla, sprid detta. Vi vill ju inte skicka iväg fler in i ett levande helvete, eller?!

Erika är namnet på de försäkringar som Cultural Care förmedlar, ni får INGA pengar tillbaka på era 12 månader om ni skulle vara tvungna att åka hem tidigare…

Stora kramar,
Hanna

Posted on 14 November, 2011 in AU PAIR

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top