TYLLKJOLAR, ROSA MOLN OCH SOLNEDGANGAR

Fredag igen!
Just nu känns det som att hela mitt liv är en sista sommarlovsvecka, så fort som tiden går… Att det faktiskt är skollov här i Australien denna och nästa vecka gör kanske att känslan förstärks ytterligare: plötsligt är stranden packad med lediga soldyrkare och på gatorna trängs svettiga föräldrar med barn som bönar och ber om en glass till för att uthärda värmen.

Och apropå värme: herre jissus, vad det slagit till! På samma sätt som jag förstått att hösten kommit som en käftsmäll på hemmaplan så har värmeböljorna bara svept in över Solskenskusten. Vi mäter temperaturer på 35 grader under dagarna och det är till och med så att man känner sig lyckligt lottad när man får jobba (eftersom att vi har AirCon i butiken och man får en chans att andas annat än bastu-varm luft). Dessutom har jag numera vackert fått dra igång takfläkten i sovrummet när jag ska sova igen: stort tecken på att det är varmt! (För någon vecka sedan sov jag under dubbla filtar med långbyxor och tröja – kvällarna var ruskigt kalla då…)

Det har varit en glad vecka, jag gar runt och ar overvaldigande lycklig och tacksam och tycker att livet ar ett spannande skadespel med otroliga miljoer.

Det har alltså, tack vare skolledigheten, bjudits på ruskigt många timmar i butiken: dags för sjätte dagen på rad idag, har helgen ledig och gör sedan ytterligare två 6-dagars-veckor. Kunde kanske ha känts som ett ”Åh, nej, jag missar viktiga soltimmar” men känner mig istället lyckligt lottad för att jag:

  1. Står i en butik med sval luft, fint sortiment och roliga kollegor.
  2. Slås av vilken lyx jag har som har stranden runt hörnet och kan ta mina raster där med den mest magnifika utsikt ni kan tänka er. (Att dessutom få avsluta en arbetsdag med att sitta på stranden och titta på solnedgången medan luften fortfarande är varm och solens sista strålar får smeka skinnet är nog det bästa tänkbara sättet att varva ner)
  3. Åter får in lite pengar på kontot (…absolut inte att underskatta!)

 

Utöver jobb och solnedgångar så måste nog ändå veckans stora händelse stavas MÖHIPPA. Och en extremt rosa sådan! Jag fick dessvärre inte uppleva några strippor (en liten gnutta besviken) men det kompenserades upp med tyllkjolar, tjejsnack, lekar och en och annan onödig och absolut livsviktig pryl i formatet av ett manligt könsorgan (sugrör, napp, visselpipa och klubba för att nämna ett par). Vi var drygt 15 ballerinor som njöt av varandras sällskap, skratt och skvaller och vi avslutade kvällen i våra vassaste klackar på ett av stans diskotek. En spännande upplevelse!

Vad mer? Inget nytt på fågelfronten. Börjar överväga tanken på att ge mig ut på vägarna igen, kanske har de små fågelungarna växt till sig såpass att deras aggressiva pappa lugnat ner sig? Misstänker att jag kommer stödja lokaltrafiken i åtminstone en veckas tid till innan jag bjuder upp till kamp igen. Återkommer i fallet.

Matmässigt fortsätter katastroferna att hagla tätt. Nej, så illa är det förstås inte. Faktum är att jag tycker att jag gör ganska bra ifrån mig, med tanke på att min diet här nere de första 3 månaderna bestod av: frusen pizza, müslibars, frusen pizza, müslibars och… (ja, ni gissar rätt…) frusen pizza. Nu är jag iallafall lite mer mångsidig i kosten: toasts, kyckling- och nudelrätter, omelett (fortfarande inte helt lyckade) och biffar med pommes. Babysteps! Dessutom har mina australienska vänner åter kommit till undsättning och de turas numera om att då och då komma hit för att laga något i mitt kök medan jag observerar, antecknar och ställer frågor. Vem vet, kanske kan jag ändå bli Sveriges Mästerkock? …Ja, typ 2022 då alltså…

Nu tänker jag i sedvanlig ordning slänga upp ett gäng bilder från den gångna veckan, varsågoda att njuta av guldklimpar från möhippan, delar av min lilla butik och mina kollegor samt bilder från utsikten under mina fantastiska lunchbreaks och kvällar efter jobbet:

hanna_berkesi_blogg hanna_berkesi_blogg2 hanna_berkesi_blogg4 hanna_berkesi_blogg3 hanna_berkesi_blogg8 hanna_berkesi_blogg6 hanna_berkesi_blogg5 hanna_berkesi_blogg7

Och med det avslutar jag veckans rapportering, sätter igång Peter Allens ”I Go To Rio” och laddar upp inför morgondagens bröllop och ytterligare en arbetsvecka.
Önskar er en fantastisk helg!
H

PS! Apropå bra musik, när jag inte svänger runt till Peter Allen här hemma i lägenheten så går Fergies ”A little party never killed nobody” och Kim Cesarions ”Undressed” på repeat. Lite glada tips på danshits såhär inför helgens festligheter… Kram!

Posted on 27 September, 2013 in ALLMÄNT, AUSTRALIEN

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top