Östers IF tar upp kampen mot barncancer och utmanar Växjö Lakers.

Superettanklubben Östers IF tar upp kampen mot barncancer. Det är genom ett initiativ via det nordiska cykelsällskapet Team Rynkeby (http://www.team-rynkeby.se) som herrarna i Östers A-lag valt att engagera sig.

Varje sommar i juli cyklar 600 personer från Danmark och Sverige för att stödja barn med cancer och deras familjer. Under året deltar cyklister i olika team för att samla in sponsorpengar och arrangera olika events. Under året tränar även de olika teamen tillsammans som förberedelse inför cykelloppet till Paris.

Deltagarna i Team Rynkeby Sverige är motionscyklister, kvinnor och män, i alla åldrar med vitt skilda yrken, utbildningar och bakgrund. Deltagarnas olikheter och deras geografiska spridning i Danmark och Sverige gör det lättare för Team Rynkeby att sprida budskapet om insamlingen för barn med cancer och deras familjer. 2011 samlade Team Rynkeby in 13 Mkr i kampen mot barncancer.

Herrarna i Östers IF ska inte cykla tillsammans med Team Rynkeby men bär däremot alla stolt det gula armband som Team Rynkeby tagit fram i samband med sin verksamhet. Armbandet kostar 100 kronor och budskapet lyder ”Vi kämpar för livet”, alla pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.

– Vi är mycket stolta över att få bära armbanden och vill utmana våra kollegor i Lakers A-lag att också hoppa på tåget och köpa och bära armbanden, säger Östers IF:s lagkapten Denis Velic.

Östers IF:s marknads- och försäljningsansvariga, Hanna Berkesi, säger i ett uttalande att hon hoppas att armbanden ska ge ringar på vattnet och att även supportrar ska välja att köpa armbanden, som går att få tag på via Östers IF.

Posted on 15 February, 2012 in ÖSTERS IF

Response (1)

  1. Tyrone
    6 March, 2012 at 04:09 · Reply

    Like the blog

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top