good news!

Bra nyheter kommer aldrig själva va, eller hur är det man säger?….
Inte nog med att jag blev överlycklig igår när du hörde av dig, Max,
idag har jag vart på hemligt uppdrag….

Nämligen uppskrivning för amerikanskt körkort

AND I PASSED!!!

Yaaay! 🙂
Har inte velat skriva nåt här (egentligen var detta ganska oplanerat, i USA är det nämligen walk-in-basis för att skriva upp, så det är bara att åka dit – men jag bestämde mig i söndags för att nu jäklar vill jag ta mitt körkort….)

Hade faktiskt inte pluggat alls, undantag att jag gjort ett par “provtest” online, men tänkte att “jag har ju redan kört i en månad och jag klarade ju mitt svenska körkort, så det går väl bra?”… Var GANSKA nervös idag när jag satt på RMV och väntade dock.

Fick registrera mig, ta potentiell bild till körkortet och göra en synundersökning sedan blev jag inskickad i en datasal. 25 frågor, 25 minuter, flervalsalternativ. 18 rätt krävs för att klara sig. När jag övat hemma hade jag övat på prov med 20 frågor och aldrig haft mindre än 18 rätt – så det borde ju vara lugnt?

Första frågan var lugn… efter det gick allt galet. Eller, ja… frågorna var INTE ALLS samma som jag övat på. 98% av alla frågor handlade om vad som hände om man gjorde fel i trafiken, vilket straff man fick osv. Jag har ju inte tänkt göra fel, så det har jag ju inte så bra koll på 😉 Hur som helst, jag klarade som sagt provet.. 18 rätt…

…haha, ja ibland ska man väl bli saved by the bell. Känns iallafall sjukt skönt att ha gjort det, men till alla andra au pairer som ska göra det: PLUGGA INNAN, att det ska vara helt okomlicerat att ta körkort i USA är myt!

Nu ska jag börja jobba igen, lagom sysselsättning att fixa teorin på 2,5 timma ledigt, tycker ni inte? 😉

Hörs sen
Hanna

Posted on 13 September, 2011 in AU PAIR

Responses (2)

  1. Jeanette Berkesi
    13 September, 2011 at 07:39 · Reply

    Pust! Du är för duktig! Grattis och fortsätt köra försiktigt. Massor av kramar

  2. Tommi
    13 September, 2011 at 08:46 · Reply

    Stort grattis!!!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top