WEEK 7/2014

Nej men hej på er!
Tänka sig, att idag är det bara tisdag… (I Sverige i alla fall, här är det onsdag!) Jag befinner mig i New South Wales, Sydney närmare bestämt, och kommer vara här på jobb tills på fredag. Men självklart ska ni ju få en uppdatering ändå! 🙂

Förra veckan spenderades precis som de dessförinnan på kusten med jobb i butiken och på kontoret. På kvällarna höll jag mig sysselsatt genom att titta på OS (har hittills lyckats se Sverige in action en gång: damkronornas möte mot Tyskland (tror jag det var) som slutade i 4-0 vinst… Annars fokuserar Australienska TV-kanalerna mest på, tro det eller ej, sina egna Aussies – och ja, de kan faktiskt prestera rätt bra även med snö istället för vatten under brädan!)

När jag inte tittade på OS var jag ute och käkade med vänner eller också flög jag fram i mina nya löparskor. Kvällarna är magiska här nere, se själva:

hannaberkesi_blogg_w7_8 hannaberkesi_blogg_w7_2

Åh, förresten! Har på sistone gjort det till ett litet projekt att då och då utmana mig själv och springa lite längre. Milen på under timmen känns hyfsat bra alltså 🙂

hannaberkesi_blogg_w7_4

Alla Hjärtans Dag bjöd på 9 timmar på kontoret. Tanken var att jag därefter skulle mött upp en vän för middag, men hon ställde in i sista sekund för att hon också fått jobba över och plötsligt kändes den där middagen mindre lockande. (Av någon anledning kändes de fel att sitta själv på restaurang omringad av massa par, ni kanske förstår?) Så jag höll mig hemma istället. Packade återigen ihop alla mina väskor, hoppade ner i bubbelpoolen och läste bok. Helt okej det med. (Förutom pack-biten, usch vad jag ogillar att packa!)

På lördagen hämtade min chef upp mig och så åkte vi till flygplatsen för att ta oss till Sydney. Väl där fick jag reda på att jag dragit jackpot-vinsten i boende-lotteriet. Tanken var nämligen att de båda ägarna skulle dela en lägenhet och vi andra 4 som är nere skulle dela en, men när ägare nummer 2 väl kom ner tillsammans med mig säger ägare nummer 1 att hon inte orkar flytta ut (hon hade varit nere med de andra 3 sedan tidigare i veckan) och jag fick således flytta in i den privata lägenheten medan ägare nummer 2 flyttade in hos de andra. Inte mig emot med en egen, alldeles nybyggd studiolägenhet. Jag firade med thai take-away, 2 liter apelsinjuice och en stor chokladkaka och frossade mig sedan igenom natten (tror bestämt min kropp tyckte att den fått jobba lite för hårt på sistone, så en släng av feber blev tacken)

hannaberkesi_blogg_w7_3

Vaknade på söndagsmorgonen och kände mig fortfarande halvkass men tog mig ändå ut på stan för att möta upp mina vackra seglare, Carro och Johannes (paret jag firade nyår med). Båten sålde de dock förra veckan, så egentligen är de inga seglare längre… Vi passade på att äta en lång brunch innan jag fick vända tillbaka till kollegorna och göra lite nytta.

hannaberkesi_blogg_w7_5 hannaberkesi_blogg_w7_7

Resten av söndagen vigdes sedan åt att packa ner och packa upp och flytta runt. Det var ju nämligen därför jag kommit ner: vi är just nu iväg på en säljresa där vi visar upp hela 6 olika kollektioner och över helgen bytte vi lokaler för att i den här veckan visa på nya platser. Under veckan är jag med och modellar de kläder vi säljer – skoj med lite omväxling i arbetsuppgifterna! Speciellt när arbetsplatsen stavas Surry Hills, Sydney.

Nu är det snart dags för ytterligare en arbetsdag här, vi hörs igen om en vecka!

Kramar,
Hanna

PS! När detta skrevs var det fortfarande tisdag, dessvärre hann jag ju inte ladda upp det – så nu blev jag lika sen igen… Sorry! Nästa vecka! 🙂 Kanske….

Posted on 19 February, 2014 in ALLMÄNT

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top