Week 4/2014

G’day mates!

Måndag igen, fast för mig känns det som söndag: det är röd dag i Australien (dagen efter Australia Day) och allt har gått i söndags-takt, skönt på ett sätt: den här veckan kommer ju helgen extra snabbt eftersom att måndagen redan gått!

Vecka 4 2014 bjöd på en heltidstjänst på kontoret, måndag – fredag, 9 – 6. Så mycket kvällsaktiviteter blev det alltså aldrig snack om, jag var helt enkelt för trött. Jobbet går i alla fall bra och i veckan blir det ytterligare X antal långa dagar, tacksamma pengar! 🙂

I lördags fick jag äntligen packa ihop den tredjedel av packning som för en månad sedan fått lämna resorten med mig när min lägenhet behövdes för semesterfirare och eftersom att det Australienska sommarlovet slutar i morgon fick jag nu flytta ”hem” igen. Snacka om att det känns bra att komma tillbaka till sitt eget. (De senaste veckorna har jag, som jag nog tidigare nämnt, bott på vårt gamla kontor eller ur en resväska när jag varit i Melbourne och Sydney)

Lördagen bjöd således på packning och uppackning. Och som vi ju redan konstaterat är det en aktivitet som kvalificerar sig på en klockren Topp 3 över mina favoritsysslor (…jo, men visst!). Tror ni min klump i magen blev mindre efter att jag packat upp alla kläder och insåg att de tredubblats (minst) under de 9 månader jag bott här?

…Såhär ser INTE en backpackers garderob ut: (Inte för att jag någonsin påstått mig vara en, men detta matchar nog mer en garderob från någon som bott här på livstid än på någon som bara precis kommit över…)

hannaberkesi_blogg_w4_4

AS nästa! (Anonyma Shopaholics, måste väl finnas???)

Igår fick jag iallafall chans att skaka av mig mina packnings-magsår då jag istället infann mig på stranden för att fira Australia Day. I enlighet med traditionerna så bjöds det på BBQ och strandhäng samtidigt som det lyssnades till Triple J’s (radiostation) Hottest 100. (Varje år utses de bästa 100 låtarna från förra året) Vann gjorde Riptide och på tredje plats återfanns den låt jag trodde skulle kamma hem allt: Get Lucky – Daftpunk.

När solen inte längre värmde och radion hade tystnat åkte jag hem och duschade och kvällen bjöd sedan på middag på favoritrestaurangen. Med en portion krämig gnocchi i magen kunde jag sedan nöjt konstatera att Australia Day var en trevlig dag som gärna får upplevas igen.

Här kommer ett par bilder från dagen:

hannaberkesi_blogg_w4_6 hannaberkesi_blogg_w4_5 hannaberkesi_blogg_w4_3 hannaberkesi_blogg_w4_2 hannaberkesi_blogg_w4_ hannaberkesi_blogg_w4_9 hannaberkesi_blogg_w4_8

Nu väntar sängen, i morgon är det åter dags för jobb (jag jobbade faktiskt idag med: men det räknas knappt, för det var butiksjobb med dubbel timlön). Vi hörs igen om en vecka!

Stora kramar,
H

Posted on 27 January, 2014 in ALLMÄNT, AUSTRALIEN

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top