Week 2/2014

God morgon Sverige, Noosa calling!
En vecka har gått och än så länge håller jag löftet om att uppdatera, den här veckan ska jag nog till och med lyckas hålla mig lite kortare, så bra va?

Veckan har spenderats i Melbourne som bjudit på växlande väder, allt ifrån 30 grader och sol till 17 grader och regn: det gäller att packa kläder för alla väder! …åh, apropå att packa och att ha kläder för alla väder: jag blir illamående varenda gång jag behöver packa/packa upp och inser hur MYCKET (!!!!!) saker jag äger. Alltså, hur kan en liten tjej köpa så många par skor, så många träningstoppar och så många klänningar? Jag blir nog illa tvungen att bosätta mig i Australien permanent, för att få hem allt det här kommer aldrig, aldrig gå…

Tillbaka till veckan som gått. Jag har alltså hängt hos min familj i Melbourne och dessvärre har mestadels av mina dagar sett ut såhär:

hannaberkesi_blogg_w2_

Flytande föda och soffläge. Båtlivet satte sina spår och jag packade upp ett stycke förkylning och feber ur bagaget när jag återvände från Sydney. Således tvingades jag sakta ner på tempot ordentligt och bara vara. Det har blivit filmer, böcker och TV och tiden har gått SÅ, SÅ långsamt. Jag avskyr att vara dålig, men med tanke på att detta faktiskt är första gången som jag inte är helt kry (undantaget en dag av helvetes-migrän i juni någon gång) så ska jag nog inte klaga… Nu är jag så gott som på benen igen, jag låter fortfarande som en korsning mellan en man och en hund (förbannade rethosta!) speciellt på kvällar och morgnar, men jag hoppas att även slipa bort det så snart som möjligt.

På grund av mitt sjukdomstillstånd blev det dock inte så mycket aktiviteter värda att dokumentera i veckan. I måndags trotsade jag kroppen och tog mig ut på stan för att shoppa (hyfsat smart drag, speciellt med tanke på att jag verkligen, verkligen behövde köpa mer saker) och på torsdagen kliade det åter i kreditkortsfingrarna. Men utöver dessa små utflykter har jag inte gjort många knop.

Jo, förutom i fredags då. När vi bestämde oss för att gå ut och göra Melbourne! Det blev middag på en fin grekisk restaurang (ägaren är en av jurymedlemmarna i Australiens Masterchef) och sedan fortsatte vi med en trevlig barrunda. På något vänster lyckades jag snabbt charma till hela gruppen VIP-pass på en av Melbournes hippaste klubbar (fråga mig inte hur tusan jag gjorde det) och när vi var nöjda med det stället gick vi vidare till nästa, och nästa, och nästa… Mycket dans, ett par drinkar och allmänt alla tummar upp! Lite så här såg det ut:

hannaberkesi_blogg_w2_8 hannaberkesi_blogg_w2_2 hannaberkesi_blogg_w2_3 hannaberkesi_blogg_w2_5 hannaberkesi_blogg_w2_6

Igår packade jag väskorna och åkte till flygplatsen för att blinka med mina längsta fransar och hoppas att min övervikt skulle klara sig. Som tur var lyckades jag och tre timmar senare befann jag mig åter i paradiset. Gårkvällen slutade förstås på favoritrestaurangen och det blev många kära återseenden.

Idag har jag och min hosta ägnat oss åt uppackning och imorgon väntar verkligheten med jobb igen. Vecka 2 år 2014 kommer alltså gå till historien som en något lugnare om än ordentligt trevlig vecka spenderad i fint sällskap. Hur vecka 3 blev meddelar jag om 7 dagar.

Tills dess!
H

Posted on 12 January, 2014 in ALLMÄNT, AUSTRALIEN

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top