Spring Carnival

Hej, hej, hallå Cybern!

Återigen, Melbourne calling… Klockan är närmare midnatt och jag har precis strukit på ett lager svart lack på naglarna – det får bli kvällens sista förberedelser för morgondagen: den stora finalen av Spring Carnival, Emirates Day.

I veckan som passerat har jag burit hatt och klackar och spenderat flera timmar pa Flemington Races for att titta pa snygga manniskor och snabba hastar.

Spring Carnival är alltså, som jag beskrev förra veckan, ett av Australien absolut största sportevent. Under fyra dagar avslutas i princip hästlopps-säsongen och det är stora fester runt tävlingarna. Kändisar (Naomi Campbell, Tyson Beckford och Dita Von Teese för att nämna ett par) tar sig ner, alla modemedvetna letar fram sina stiligaste och/eller knasigaste utstyrslar och på huvudet hittas den obligatoriska hatten eller fascinatorn som det kallas här nere.

I lördags fick jag för första gången uppleva spektaklet live då Derby Day stod på schemat. Derby Day är antagligen den största mode-dagen och dresscode är Black/White. Det var fantastiskt roligt att se hur oändligt många olika outfits det går att få ihop med svart och vitt – tror faktiskt inte jag såg en enda dubblett!

På tisdagen befann jag mig åter på plats för att delta vid Melbourne Cup, som nog faktiskt ändå får räknas som en ännu större dag (denna firas runt om i hela landet, varenda liten restaurang i Noosa hade Melbourne Cup-specialare). Istället för svart och vitt så var det färg och mönster på klänningarna och jag är så glad att jag fått uppleva det hela på riktigt: stämningen är fenomenal! Tisdagen spenderade vi allra mest med att vandra runt i VIP-området för att titta på människor och kändisar (…ja, för det vet väl alla: kändisar är inte människor…) – inte så mycket hästar alltså, men nog så underhållande!

I torsdags var det åter dags för tävling, men vi valde att hoppa dagen. Istället fick det bli en vända downtown Melbourne med Laura och jag hann med att bränna både en och två tusenlappar på diverse helt klart livsnödvändiga klädesplagg. (…tur att jag snart återvänder norrut och börjar tjäna slantar igen…)

Och i morgon är det alltså dags för årets sista Race Day, Emirates Day. Vi kommer ta oss till arenan med limousin och vi blir en stor grupp på 20 personer som tillsammans ska försöka kamma hem miljoner när vi förhoppningsvis satsar på att rätt häst springer snabbast. (Håll tummarna!) Kommer bli en kanondag, alldeles säkert!

Melbourne är för övrigt en fantastisk stad. Vädret har visat sig från en bra sida, familjen jag hälsar på och bor hos är så genomsnälla och underbara och fantastiska att jag saknar ord och egentligen har jag nog faktiskt inget alls jag kan klaga på här nere. (Förutom att stranden ligger lite för långt bort och att shoppingutbudet är på tok för bra – alla mina pengar bara rymmer från kontot, förstår inte hur det går till!)

På onsdag återvänder jag dock upp till Noosa igen, så nästa gång jag skriver blir det åter från paradiset. Innan jag avslutar för dagen och slår igen min lilla dator tänkte jag nu dela med mig av lite Spring Carnival. Vi börjar dock med en snabb tjuvkik från min dag på stan med Laura:

hanna_berkesi_bloggas4

Resterande bilder kommer från Derby Day och Melbourne Cup och såvida ni inte är färgblinda så tror jag att ni själva listar ut vad som är vad! 😉

hanna_berkesi_bloggas2 hanna_berkesi_bloggas6 hanna_berkesi_bloggas5 hanna_berkesi_bloggas9 hanna_berkesi_bloggas8 hanna_berkesi_bloggas7 hanna_berkesi_bloggas3 hanna_berkesi_bloggas

 

Ha en ljuvlig helg, det ska jag försöka ha!

Stora kramar,
H

Posted on 8 November, 2013 in ALLMÄNT, AUSTRALIEN

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top