SOLSKENSKUSTEN

Var hälsad, kära fredag!

Den här veckan tycker jag att du kom fortare än någonsin tidigare, hann knappt blinka (än mindre andas) förrän det var dags igen… Minns ni hur alla gamlingar alltid berättade om att tiden gick så himla fort? …kanske börjar jag bli gammal! Å andra sidan, man säger ju att tiden går fort när man har kul också – så kanske har jag helt enkelt himla skoj. Tror jag tänker hålla mig till den versionen istället 🙂

Veckan bjod pa avslutande Spring Races, spannande moten, mysiga middagar och aterkomst till Noosa och Solskenskusten.

I lördags hoppade vi alltså in i limon och tog oss, för sista gången i år, till  Flemington Race Course. Där bjöd Emirates upp till Stakes Day men eftersom att vädret valde att sätta sig på tvären så bestämde jag mig för att trotsa dresscoden och bära bekväma stövlar. Smart drag! (Återigen, kanske ett tecken på att jag börjat åldras – funktion framför stil…hmmmm)

Trots att regnet stundtals duggade ner och vinden ven och bidrog till kalla kårar längs hela ryggen så var det en toppendag. Jag fick umgås med några av mina absolut finaste vänner i Australien och stämningen var festlig och folk var finklädda. Jag valde att inte satsa några pengar och vann således inga miljoner: känner att jag behöver studera hästvärlden lite till innan jag ger mig in i betting-världen!

Tror nog att följande bilder kan skvallra om att vi var rätt nöjda, trots sämre väder och uteblivna miljon-vinster:
hanna_berkesi_bloggar hanna_berkesi_bloggar7 hanna_berkesi_bloggar8 hanna_berkesi_bloggar9 hanna_berkesi_bloggar4 hanna_berkesi_bloggar5 hanna_berkesi_bloggar6

Resterande del av min Melbourne-vistelse (söndag – onsdag) ägnade jag åt att umgås med familjen. Det blev bio (About Time, får ni chans att gå och se den så gör det!), middagar på några av Melbournes trendigaste hak, en hel del shopping och så hade jag ett par intressanta möten. Vi får se vad det kan bli utav det… 🙂

I förrgår boardade jag åter planet från ett regnigt Melbourne för att återvända till ett hett och fuktigt Noosa. Väl där hämtades jag upp av Amy för att sedan åka och checka in, storhandla matvaror och packa upp alla väskor igen. Det var härligt att komma upp till värmen och jag kan inte nog säga hur lyckligt lottad jag känner mig som slipper höst- och regnrusk i Sverige. Dock saknar jag redan mina vänner där nere (på samma sätt som jag saknar er där hemma – man kan helt enkelt inte få allt, va?)

hanna_berkesi_bloggar3 hanna_berkesi_bloggar2

 

Att vara tillbaka innebär att kalendern åter fylls av jobb och igår, idag och i morgon har/kommer butiken vara platsen jag befinner mig på. Nästa vecka väntar 6 dagars jobb och lite sådär ser det ut framöver med. Men vet ni, jag tycker faktiskt att det känns bra – kvällarna är fortfarande varma och jag ska försöka ta vara på varje stund och ge mig ut på lite promenader och löpturer innan/efter jobb. (…sedan måste jag förstås försöka hitta ett par soltimmar med, känns som att jag hann blekna bort under mina två veckor nere i söder…)

Åh förresten, innan jag avslutar veckans rapportering: jag tror att jag vann fågel-kriget till sist (borde nog inte skriva något, för nu lär det väl gå utför…) Har i alla fall cyklat till jobbet de senaste dagarna, helt utan en enda fjäder i sikte – HURRA! Håll tummarna för att det håller i sig!

Nu: sovdags!
Ha en härlig fredag,
Hanna

 

Posted on 15 November, 2013 in AUSTRALIEN

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top