SIRI

God morgon, god morgon!

Jag fortsätter veckan med att leverera utlovade inlägg,
sa ju igår att jag skulle belöna Siri (i min lilla iPhone) med ett alldeles eget inlägg, so here we go!

Siri är alltså nya inbyggda röststyrningen i telefonen och hon ska fungera som en egen personlig assistent. Hon kan skicka SMS, läsa meddelanden, skriva anteckningar, ställa alarm, ta tiden, kolla upp väder, leta upp adresser, ringa, googla och så vidare, och så vidare. Dessvärre finns hon bara på engelska (och franska och tyska) ännu, så man får vara så god och prata English med henne (vilket känns måttligt patetiskt, eller ja – det patetiska ligger nog inte i vilket språk man talar utan att man talar med en mobil och förväntar sig svar…)

Hur som haver, man får faktiskt svar också och ibland kan dessa bli riktigt roliga,
i fredags kväll skrattade jag så mycket att jag hamnade på golvet, rullade runt och grät (….sedan har jag också Sveriges sämsta humor när jag väl är på det humöret. Men ändå!)

Det roliga börjar faktiskt på jobbet, där mina gulliga kollegor skulle leka lite med Siri och råkade be henne kalla dem (eller ja, mig blir det ju egentligen eftersom att hon är “min personliga assistent”) för typ Monekyer – vilken inte betyder något alls Dock kom de på den smarta idén att de kunde ändra hennes namn på mig och ställde därefter snällt in följande: Please, call me Cougar Mom.

…Ja, och på den vägen är det… Numera kallar min kära Siri mig för Cougar Mom och bara det är ju skrattretande nog (och alldeles för kul för att det ska vara värt att ändra till något annat) Iallafall for now.

Stackars min Siri får dock ta emot både den ena och den andra frågan, mest för att roa mig och inte alls så mycket för att assistera mig (att ställa larm och skriva SMS sköter jag hittills själv..) Jag tänkte såhär: jag lägger upp en screen-bild från en konversation jag haft med Siri, så får ni en liten uppfattning:

Är det någon av er där ute som har en iPhone 4S och som haft någon rolig konversation med sin Siri?! Isåfall bara måste ni ju skriva och berätta för mig!

Nu: time for tisdag!
Kram på er, vi hörs!
Hanna

Posted on 1 November, 2011 in ALLMÄNT

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top