MELBOURNE

God eftermiddag Sverige, Melbourne calling!

Kom ner till modets, sportens och kulturens Australienska huvudstad i tisdags och har sedan dess varit underhållen och sysselsatt varenda vaken minut på dygnet, har därav varit i princip omöjlig att kontakta och har heller inte hunnit förbereda något för veckans inlägg förrän nu (7 minuter före midnatt). Kommer dessutom behöva bli ett kort Hallå för imorgon väntar en stor dag… Men vi backar bandet och kör en snabb uppdatering:

Förra helgen spenderades jobbande i Noosa, många butikstimmar och kvällarna gick åt till vänner och packning. I tisdags checkade jag nämligen ut från min resort för att åka ner till Melbourne. Här kommer jag vara i två veckor och hälsa på vänner som jag lärde känna under min första vecka Down Under. På schemat står Melbourne Cup och Spring Carneval som är ett av Australiens absolut största sportevent. Tänk er Falsterbo Horseshow och multiplicera med tvåhundraåttiofem, lägg därtill scenen från Pretty Woman där Julia Roberts går på Polo (eller vilken sport de nu må vara) och bär sin stora hatt och där någonstans har ni min kommande vecka: det är all about mode, stora hattar och hästar. Ska bli riktigt spännande och kul!

Första dagen ut är Derby Day och den går av stapeln imorgon, beräknad publik: 90 – 100 000, beräknat väder: 29 grader och sol – man tackar! Till denna stora happening bär man traditionellt svart och vitt och jag har således införskaffat en spännande utstyrsel i dessa färger. Resten av veckan är man välkommen att bära hur mycket färg man vill och det kommer bli härliga klänningar och roliga huvudbonader. (Räkna med en hel del bilder nästa och nästnästa vecka)

Sedan jag kom ner i tisdags har jag alltså haft fullt upp med att catcha upp med mina fina vänner här nere. Det har blivit en hel del shopping, ännu mera skvaller och 12 rullar sushi (…vem hade väl kunnat ana att jag skulle bli en sån sushi-tjej?) Och förresten: apropå personlighetsförändringar, ännu mera spännande är förstås mitt förhållande till familjens hundar. Jag, som brukade korsa gator för att slippa möta hundar, är nu ute och strosar med familjens båda lurviga vänner och stormtrivs. Kors i taket, flyger grisarna på månen nu tror ni?

Ska slänga upp ett gäng bilder innan jag hoppar under täcket och tillåter mig själv lite vila inför morgondagen. Ber på förhand om ursäkt för ett kortare och antagligen aningen osammanhängande inlägg. Vill ni ha förtydliganden och fler detaljer ber jag er efterfråga detta skriftligen i kommentarsfältet så lovar jag att svara efter bästa förmåga. Okej, vi kör lite bilder:

hanna_berkesi_bloggz6 hanna_berkesi_bloggz3 hanna_berkesi_bloggz4 hanna_berkesi_bloggz7 hanna_berkesi_bloggz8 hanna_berkesi_bloggz5 hanna_berkesi_bloggz2 hanna_berkesi_bloggz

Önskar er en fantastisk fredag och härlig helg.
På återhörande.
Sol och kärlek,
H

Ps! Åh, jo förresten… glömde ju helt bort att nämna att jag i veckan firat 6 månader i Koala-land, galet hur fort tiden gått! Känns som igår när jag stod där på Växjö Station och kramade mamma hej då, samtidigt har jag hunnit uppleva så fruktansvärt mycket. Ja, galet är nog det enda passande ordet faktiskt! Galet, fast på ett bra sätt, det vill säga! 🙂

Posted on 1 November, 2013 in ALLMÄNT, AUSTRALIEN

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top