Hurra, Hurra!

Hej pa er!

Först och främst, WOW! Ni tog verkligen det där PS:et på stort allvar, min inkorg svämmade över av kommentarer i veckan och jag har fått lägga flera timmar på att godkänna och svara… (…ja, det där var förstås sarkasm) Det är nästan så att jag undrar: skriver jag för långa inlägg för att ni ska ta er till slutet? Mer bilder och mindre text? Läser ni alls? 😉

Nåväl, läser inte ni så lär jag väl själv gå tillbaka och skratta åt mina små missöden någon gång i framtiden. Därför kommer här ytterligare en veckas rapportering från Down Under.

Återigen har mycket jobb stått på schemat, många timmar på kontoret och jag avslutar starkt med en helg i butiken. Arbetet jag håller på med tar form och kommer bli bra, är ni riktigt snälla och fortsätter äta gröt och spenat varje torsdag så kanske jag delar med mig inom snar framtid! 😉

När jag inte jobbat har jag roat mig åt det som jag tycker allra bäst om här nere, nämligen: strandhäng och dessert-intagande. Det har blivit ett par timmar i bikinin och i måndags fick jag med mig Amy till min favoritstrand och lyckades knäppa av ett par bilder (se nedan). På kvällen hamnade vi på Bistro C, restaurangen precis vid vattnet, och åt dessert. Till vårt stora förtret visade sig Noosa från sin absolut tystaste sida och vi fick vackert vända hemåt med magarna fulla av godsaker redan vid klockan 22. (Skulle vilja påstå att till och med Växjö bjuder på mer liv en måndagskväll vid tio…)

Ikväll var det åter dags för restaurangbesök för att prova av en ny dessertmeny. Det har blivit lite av min grej det där, att gå ut och äta dessert till middag. Himla fiffig uppfinning tycker jag, varför gå ut och äta mat när man kan äta sötsaker som är så så mycket godare? Kvällen bjöd på en vit chokladfondant och citronsorbet, helt i min smak. Stället som serverade heter Locale och är nyöppnade, och hör och häpna: jag kan nog faktiskt tänka mig att återvända för att prova även en huvudrätt… Helt klart trevligt ställe, alltså!

Annars måste jag få berätta att jag i lördags för första gången knäppte på mig den pimpade hjälmen och besteg den röda stålhästen igen. Resultatet? Jag kom både dit och hem välbehållen utan en skymt av fågeln. Kanske har den gått i ide igen? Hoppas! Kändes lite som en återupprättelse i alla fall, Fågeln – Hanna, 1-1. (Att jag sedan bara cyklade i lördags och återgick till bussen därefter är en annan historia… den officiella versionen av denna lyder: det är smidigare att ta bussen, speciellt till kontoret som annars innebär cyklande på stora bilvägar)

Lördagskvällen spenderades förresten även den på restaurang med ett stycke dessert framför nosen. Sällskapet bjöd butiks-brudarna och Maison Scotch-männen (ett av våra märken) på och på min tallrik låg en gudomlig chokladbit omringad av hasselnötskräm och vispgrädde. Mmmmm! (Oroa er inte, jag har alltid ätit så här mycket socker, så kroppen är van vid det här laget… fast jag förstår att det nog låter skrämmande mycket med tre desserter på en vecka, lite så jag jobbar dock!)

Här kommer ett par bilder för att sammanfatta veckan:

hanna_berkesi_blogga4 hanna_berkesi_blogga6 hanna_berkesi_blogga2 hanna_berkesi_blogga5

Avslutningsvis skulle jag vilja ta tillfället i akt och skicka ut lite extra kärlek till två personer som betyder mycket för mig.

Max, min lilla tax! Imorgon fyller du år och jag önskar att jag kunde vara hemma och fira med dig. Jag skickar här en stor cyberkram och håller tummarna för en fin födelsedag med god tårta, spännande paket och bra väder. Du är alltid välkommen till storasyster när du känner för strand och sol! Jag saknar dig och jag älskar dig! Grattis på din dag, hurra, hurra!

hanna_berkesi_blogga

Therese, min midsommar-fröken-fräken och första svenska tjejkompis här nere, även du förtjänar en stor cyberkram och en dunk i ryggen! Grattis till det nya jobbet, jag vet att du kommer göra succé och jag förväntar mig toppservice när jag är tillbaka i vårat Mellanmjölksland och kommer och shoppar i din butik. Hurra, Hurra för dig! Du är grym! (Och grymt saknad!)

hanna_berkesi_blogga3

Nu hörrni, är klockan närmare midnatt och jag ska slå igen kontoret för idag.
De närmaste dagarna bjuder på många butikstimmar och det blir jobb lördag, söndag, måndag. På tisdag beger jag mig söderut och nästa gång vi hörs rapporterar jag från Melbourne istället – det ni! Kommer bli kanon! 🙂

Tills dess, må väl!
Med sol och värme,
H

Posted on 25 October, 2013 in ALLMÄNT, AUSTRALIEN

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top