Från tåget

Hej på er!

Jag vet ju att det är väldigt dumt att klaga, så nu ska jag försöka att inte göra det… Men det är inte utan att jag är liiiiite frustrerad på tekniken här… Sitter på tåget på väg upp till Stockholm och försöker jobba mitt bästa (det har ändå gått helt okej eftersom att jag inte varit jätteberoende av Internet) – men just nu står det väldigt stilla, lyckas inte bifoga en enda liten fil.. Samtidigt strular min telefon (FORTFARANDE!) och nu står det i iTunes att det tar 15 timmar (!!!!!) att hämta senaste uppdateringen.

Låt mig säga såhär: jag har inte riktigt 15 timmar kvar tills jag är framme, snarare 30. Så nu får det se till att lösa sig snabbt som attan! (Hjälp mig och hålla tummarna så löser det sig nog) – har förresten antagligen lyckats med en teknisk sak iallafall: tror äntligen att min statistik-funktion ska vara korrekt installerad och konfigurerat, så nu kanske jag snart kan ha lite koll på hur många ni är som faktiskt läser mina galenskaper!

Lovade ju att skriva och berätta lite om Myresjöhus Arena som jag var och spanade in igår. Först och främst (och jag vet att jag sa det igår med, men det är verkligen så) vilket OTROLIGT bygge det är! En utomhusarena som kommer ta upp till 12 000 personer. Den kommer att bli maffig!

Jag fick chans att gå runt med Claes Risberg, projektledare för bygget, och han berättade om hur arbetet gått hittills och vad som väntar. De har nu satt stora delar av läktaren och har börjat sätta takbalkar. Målet är att sätta en balk per dag och det är inga små doningar vi pratar om, tunga som tusan, en himla massa bultar som ska monteras ihop (allt är förberett men monteras på plats) och när man sen ska få balkarna att passa in på pelarna som sitter fast i läktaren (detta går säkert att beskriva med mycket finare ord, men jag hoppas ni förstår vad jag menar) så handlar det om millimeterprecision, MILLIMETER – fattar ni hur litet det är? (Speciellt när balken väger typ 12 ton…)

20111111-170750.jpg

Ett sånt här monster per dag är vad som ska upp…20111111-170808.jpg

Idag sattes femte balken på plats
20111111-170843.jpg

Så här ser arenabygget ut just nu när man står i kurvan till borta stå och långsidan, här ska alltså en långsida till samt hemmastå att byggas upp. Kommer bli grymt!

Arenan förväntas stå klar i augusti och detta innebär för Öster att delar av säsongen kommer att spelas på gamla arenan på Värendsvallen (som jag förövrigt var och tittade lite på idag) och delar på nya. Jag tror att det kommer bli riktigt bra, en folkfest utan dess like att vänta när vi väl flyttar in (men redan innan dess – för det är ju trots allt fotbollen som ska stöttas, och inte den nya arenan – så det gäller ju att vara med från första match!)

Snart kommer förresten paketering och prissättning för 2012 att vara klart och då kommer försäljningen att komma igång på riktigt. Så om det är någon intresserad (vilket det förstås är, alla mina läsare är väl intresserade…) som sitter och väntar på att få hugga en biljett inför nästa säsong: jag lovar att meddela er så fort det finns mer info ute!

20111111-170854.jpg
Måste bara få “skryta” lite, även Alvesta kan vara ganska fint ibland… en liten bild från precis innan jag smet på tåget.

Nu ska jag skicka sista jobbmailen och därefter slå igen datorn.
Vi hörs av lite senare!
Hanna

 

 

Posted on 11 November, 2011 in ÖSTERS IF

Responses (3)

 1. jackdaniels123
  11 November, 2011 at 04:31 · Reply

  Jättekul med bilderna från Myresjöhus Arena ! Med mig, som tyvärr mestadels får följa Öster på 134 mils avstånd, var det välkommet godis att få ta del av helt nytagna bilder då jag inte sett bygget sedan i somras (och då var det mest en stor jordhög med endast några pelare resta). Ska bli fantastiskt kul att få besöka arenan nästa höst, och jag hoppas och tror att arenan i sig kommer att underlätta ditt arbete och ge vind i seglen vad gäller möjligheterna att håva in stålar till Sveriges finaste fotbollslag. Lycka till !

 2. Linda
  11 November, 2011 at 07:32 · Reply

  Vart har du köpt den svarta pälsjackan du har?:)

  • hannaberkesi
   12 November, 2011 at 10:30 · Reply

   Jackan är ett par år gammal, från fantastiska Gekås, tro det eller ej! Haha…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top