Frågor om Öster

Goood morning, good morning (eller förmiddag, om ni föredrar det!)

Hade ni en bra helg? Semester för mig innebär noll koll på helg eller vardag – ganska vilset! Men jag har förstått att det är måndag nu igen, tiden flyger fram!

Har fått ett gäng frågor om Öster och tänkte svara på dessa… Here we go!
(Varning för långt meddelande, idag igen!)
KRAM!

Hej! Älskar din blogg :) Undrar hur det är att jobba på öster?
Hej! Först och främst, stort tack! Kul att du kikar in här. Att jobba på Öster – wow! Det är en himla utmaning, på gott och ont! Fantastiskt spännande med massor (!!!!) att göra hela, hela tiden. Eftersom att det är så mycket nytt på gång (vi är i princip alla nya som jobbar för föreningen, vi har en ny arena på gång och det har sportsligt gått så väldigt bra) så är det saker att ta beslut i varje dag. Det blir svårt att jobba “på rutin” (man vet precis vad man ska göra, hur och när – för att man har gjort på ett visst sätt tidigare) men det är samtidigt otroligt kul att få hitta nya lösningar och vända upp och ner på saker. Är du med på hur jag menar?

Vad är dina uppgifter?
Mina arbetsuppgifter då… en himmelsk röra, skulle jag vilja säga! Min titel är ju marknadsansvarig och det innebär att det är jag som skapar alla annonser, ser ut att de lämnas in till tidningar och internet i tid, jag gör också programbladen och ser till att de trycks i tid. Gör lagen en marknadsaktivitet (håller föreläsning, är ute och besöker andra klubbar, är med på aktivitetsdagar, ger intervjuer) så har jag ofta varit med och planerat inför och är ibland med när det genomförs. Under matchdagen så är jag evenemangsansvarig vilket innebär att jag deltar på förmöten och eftermöten, är på plats så att det rullar under matchen, ger speakern direktiv om något speciellt ska sägas, ser till att pausunderhållningen (cheerleaders) kommer in i tid med mera med mera! Jag har dessutom yttersta ansvar för vårt affärsnätverk och sammankallar till träffar med detta. Det är jag som styr hur skyltningen på arenan ska se ut och jag sköter Sociala medier (Facebook, Twitter) och hemsidan. Sedan blir det förstås en del försäljning och möten med företag och samarbetspartners också! ….som du märker är det massa, massa att göra och det är väldigt spridda skurar och olika uppgifter – men jag gillar det, ingen dag blir den andra riktigt lik!

Litet tillägg på detta i efterhand…. När jag skrev att jag sköter sociala medier/hemsida så missade jag att nämna en fantastiskt viktig detalj. Det är inte jag som rapporterar det sportsliga på sidan, utan där har jag hjälp från en grupp som kallas Support 1930 och som gör SÅ MYCKET BRA för föreningen. Mina delar handlar mer om att rapportera från föreningen/det rent kommersiella (och det ska vi nog vara väldigt glada för att jag inte gör något åt det sportsliga: där är killarna i Support-gruppen en miljon gånger bättre och de gör verkligen ett eldjobb.) Överlag är det faktiskt något himla viktigt: de här killarna jobbar ideellt och lägger som sagt MASSA kraft och tid på föreningen – vilket är GULD! I en förening är det svårt att hitta finansiering för all arbetskraft som faktiskt krävs och mycket sköts ideellt – både på matcher och runt omkring. Jag är enormt tacksam för att det finns så många eldsjälar som ställer upp för Östers IF och för mig och det har varit till STOR hjälp att ha folk som varit med tidigare när jag kom ny in på min roll (killarna i Support 1930 har hjälpt Öster med bl.a. sociala medier och hemsida långt innan jag började och det är mycket tack vare dem vi är där vi är idag!) 

Kände att jag behövde förtydliga detta och verkligen inte ta på mig all cred själv, det vore jättefel… Men ibland skriver man inlägg lite fort och är lite trött när man skriver det… Det här inlägget var ett sådant… Som sagt: ALL MIN KÄRLEK till de som stöttar och hjälper ideellt, ni gör ett hästjobb och det är GULD värt!

 Är det mer tjejer än du som jobbar där?:) Kram!
Jag är ensam tjej att jobba på marknadssidan, men vi har våra två kvinnliga tränare som har hand om damlaget. De sitter på samma kontor som oss. Det är ganska speciellt att jobba som ensam tjej (på tidigare jobb har vi vart många fler), det blir liksom ett annat klimat när det bara är killar runt om, men det funkar hur bra som helst?

Får man fråga om vad du säger om Östers läge i tabellen? Bör man vara orolig för en svacka? 🙂
Vi leder fortfarande tabellen och har gått obesegrade igenom allt hittills, vilket jag tycker är enormt starkt! Jag är enormt stolt med lagets prestation hittills och vet att det är ett starkt team som jobbar gemensamt och inte ger upp. Är alldeles säker på att vi kommer få se många fler vinster under höstens gång.

Att börja prata om Allsvenskan redan nu…. alltså, det är så många som gör det (speciellt med tanke på hur bra det har gått för oss) men man ska veta att halva säsongen är kvar. Vi har haft ett ordentligt försprång i tabellen, men vi har jobbat hårt för det! Och vi kommer fortsätta jobba stenhårt – men det är fler lag med i spelet, och de kommer kämpa minst lika hårt.

Vad som är viktigt är att vi som publik och supporters verkligen tror på vårt lag och är där och hejar på – man kanske inte tror att det spelar jättemycket roll, men det gör det: verkligen! Så fortsätt komma till matcherna, skrik och hurra och dra med vänner så vi blir fler! (…ju fler ju roligare, eller hur?)

Finns det biljetter kvar till premiären, och hur får man tag på dem?
Det finns ett fåtal biljetter kvar till ståplats och sittplats till hemmamatchen. Men de går fort! (Anledningen till varför vi har fler platser kvar beror på att det gjorts ett tillägg i arenans stolsmöblering) Det har tillkommit ett par stolar och för ett par veckor sedan hade vi inte full koll på hur många de skulle bli, men nu vet vi! Så först till kvarn: ring kansliet (0470 72 40 50) och boka din plats direkt!

Posted on 30 July, 2012 in ÖSTERS IF

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top