årsresumé pt 1

2011, året som kom, och gick.
Visst är det sjukt hur ett år kan passera så fort?

För att krama ur det mesta av 2011 har jag sammanfattat året som gått (..och garanterat glömt en himla massa viktigt!) Så, varsågoda, här har ni mitt år, del ett: (andra delen dyker upp lite senare idag!)

Januari

2010 avslutades med tiorätters middag hos Petra och inleddes med en av 2011 års absoluta favoritsysselsättningar: bilkörande. Efter en natt av skjuts från stadsdel till stadsdel åkte jag sedan hem för att packa väskan och byta värdsdel. Destinationen blev Egypten och resesällskapet stavades Johan. En vecka med mycket sömn (jag sov nog 15 timmar/dag, stackars Johan!), mat, flams och trams och sol och bad.

Väl på hemmaplan fortsatte jobbet på ProCivitas Privata Gymnasium. I rollen som projektledare satte jag och SYO Jennifer siktet på vägarna och gav oss ut på turné för att informera niondeklassare länet över om vilken skola som gällde.

Och som bilden skvallrar blev januari månaden då min relativt nyfunna men kära vän Carolin tog sig friheten att kapa mitt hår. I ett svagt ögonblick i en lånad lägenhet (just precis, januari var månaden då jag var lägenhetsvakt åt Petra) så fick jag för mig att: jo, visst, det är dags att klippa av en del. ….Om Carro fick ta skit för det efteråt? Ja. Men som tur är växer ju hår ut igen (och nästan ett år mognare är jag denna gång inte lika bitter på Amy, som i förrgår kapade håret till samma längd igen…)

Februari

I februari månad fortsatte lägenhetspassningen ett par veckor, innan jag till sist fick se slaget vunnet (Petra kom hem) och flytta hem igen. Jättemycket hemma blev det dock inte, eftersom att det var (och under hela året fortsatte vara) full fart på resorna.

I mitten på månaden tog jag mig an jobbet som stylist och åkte till Stockholm med Daniel för att plåta vårmode för React.

I februari öppnade jobb nummer 2 (…eller tre, om vi ska räkna model/stylist som ett jobb – vilket vi ju kanske borde) butik nummer 2. VeroModa slog nämligen upp portarna på Grand och vi firade med en trevlig personalfest.

Mars

Mars är månaden då jag träffade världens goaste Michaela. Det var på en förfest till min premiärutgång (och hittills också enda utgång) på campus som vi fann varandra. Då hade vi varit kollegor i dryga 8 månader, men efter den kvällen blev vi mer än bara kollegor.

Michaela, jag är så glad att jag har dig i mitt liv, du är den person som alltid (!) får mig att le, som tvingar mig att vara här och nu när jag helst vill skena iväg, med dig kan jag skratta och gråta (med dig har jag skrattat och gråtit!). Blogg-vänner: gör en check i er närhet, och se om ni har en lika fantastisk person som Michaela runt er, som ni lyckats missa i 8 månader (…hur gjorde jag ens det?!) och se till att inte missa honom/henne en enda sekund till!

 April

I april fick jag förverkligat en löjlig, men ack så lycklig, barndoms längtan. Jag fick gå på circus och på varsin sida om mig satt härliga Lisa och Alex. Vi fick se elefanter och kameler och skrattade väl tyvärr inte så vi kiknade åt clownen, men nog så gott åt barnen framför oss (som definitivt ÄLSKADE clownens akt!)

I April passade jag dessutom på att prova ett nytt yrke (om än bara för ett par timmars tid under ett par veckor) då jag entrade Carros lägenhet och stänkte vit färg över varenda vägg och tak (och framförallt över hela mig själv), döm själva av bilden:

Maj

Efter att i April varit med och roddat Dag X och hejat fram fantastiskt duktiga ProCivitas-elever till seger efter seger i det regionala UF-företagandet tog jag i Maj mitt pick och pack och åkte till Stockholm för SM i Ung Företagsamhet. Att få komma tillbaka efter 2 år (då jag själv tävlat och vunnit) var en fantastiskt härlig känsla, och att få träffa så mycket drivna människor och dessutom få se “mina” duktiga elever plocka priser på SM-nivå var guld!

Maj var också månaden då jag firade min 18-års dag (åtminstone om man ska tro mig själv, lång historia kort: undertecknad lider av åldersnojja och har gjort sedan 14års ålder, efter avslutad 20-årsfest åkte jag hem med en kär vän och kände mig ganska tillfreds med kvällen, erkände då i en suck att “jo, det är ju faktiskt helt okej att fylla 18” – ett problem: 18 fyllde jag för två år sedan. Vi kan säga såhär: Sofia skrattade gott åt mig den kvällen).

20-årsdagen firades med pompa och ståt i goda vänners lag på nattklubben Loft/Terrassen som för kvällen var vår. Mycket lyckat och mycket uppskattat, och jag var stans absolut nöjdaste 18/20-åring 😉 (…men saknar dessvärre helt bildbevis från kvällen, typiskt!)

Juni

Juni, en klassisk månad för massor av spännande och trevliga saker att hända! Månaden inleddes i långklänning med bal på Elite Stadshotell.

Dagarna efter var det åter dags för långklänning, denna gång för att fira lillebrorsan som sprang ut genom skolportarna (en verksamhet som även jag skulle lämna veckorna efter, då mitt år som projektledare nått sitt slut och jag valt att traska vidare i karriären på annat håll…) Det hölls fin studentmottagning och på kvällen svidade jag om till en kortare kreation för att fira in sommarlovet med mina kära kollegor.

Och Juni slutar inte där, nej månaden var i högsta grad långklänningens månad för veckan efter drog jag åter på mig en lång, sval klänning och firade Michaelas examen. Kvällen avslutades med goa skratt på PM inne i stan, en kväll som sent ska glömmas.

Även festligheter i kortare outfits hanns med, nedan tillsammans med skönt arbetsgäng från VeroModa och Jack and Jones (arbetsplatsen jag spenderade stora delar av sommaren på)

 Och med sol och sommar avslutar jag årsresumén part one. Återkommer i eftermiddag med fortsättningen på det gångna året.

Tills dess, sköt om er!
Hanna

 

Posted on 30 December, 2011 in ALLMÄNT

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top